Novak zagrmeo kao nikad - besan!
Novak Đoković, Foto: Starsport©

PRAVO U CENTAR!

Novak zagrmeo kao nikad - besan!

Odjeknuće njegore reči

Objavljeno:

Teniska reprezentacija Srbije izborila je ostanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa, pobedom protiv selekcije Grčke sa ukupnih 3:1.

Dejvis kup reprezentacija Srbije
Dejvis kup reprezentacija Srbijefoto: Starsport©

Posle četvrtog meča, na konferenciji za medije govorili su selektor Viktor Troicki i Novak Đoković, član našeg nacionalnog tima.

- Sigurno da poseduje kvalitet da ode dalje, što se mlađih tiče imamo Maksimovića koji je sa nama, Branko Milić, koji je trebalo da bude sa nama, ali je povređen. Očekujemo da imaju pravilan rad, puno kockica treba da se sklopi da se dođe do zadovoljavajućeg ranga, što smo mi razmaženi jer je Novak podigao lestvicu, sa njegovim rezultatima, videćemo čime ćemo biti zadovoljni, do kojih visina će doći, videćemo, ali ovo što je Novak postigao, teško će ikad iko dostići, to treba da cenimo i uživamo u trenutku, ali treba odati priznanje i ostalima ko god dolazi i ovi momci koji su u prvih 50-60, nije lako biti u svetu u prvih 50 ni u čemu. Dolazi zima, nemamo indor halu, uglavnom su neke privatne hale, uglavnom su tereni zakupljeni, to je snalaženje, to je tužno, imamo takav uspeh u tenisu, da nemamo najobičnije uslove za treninge i napredovanje, pričamo dugo o tome, ništa se ne menja, nadamo se, ali situacija je i dalje ista - rekao je Troicki, a onda se na to nadovezao i Novak:

Viktor Troicki
Viktor Troickifoto: Starsport©

- Da potvrdim ovo što je Viktor rekao, početna tačka koju smo imali u ovoj zlatnoj generaciji je solidna, imali smo Moniku Seleš, koja je otišla za Ameriku, Bobu Živojinovića, oni su pravili internacionalne rezultate. Hrvatska ima veću tradiciju od nas, imate cikluse, kao što je napomenuo. Ne treba zaboraviti Anu i Jelenu, mi imamo Zikija, Viktora, Janka, mene, kao zlatnu četvorku koja je kročila put mladim teniserima poput Hamada. To je uticaj tog uspešnog talasa, to je jedna kompleksna priča o kojoj pričamo često.

Novak Đoković
Novak Đokovićfoto: Starsport©

Nastavio je u istom tonu.

- Klupski tenis nam je umro. Umro bukvalno. Partizan se ne takmiči. Državna prvenstva u svim mlađim kategorijama. Ja sam između 10 i 18. godine imao vrhunske sparinge. Toga danas nema. To je veliki problem koji niko drugi osim Saveza ne može da reši. To je osnova svega, bez klupskog tenisa vi se oslanjate na individualne slučaje, ne možete da se oslanjate na sistem, jer sistem ne postoji. Ide se od Dejvis kupa do Dejvis kupa, potrebno je zasući rukave i šta treba iz korena da se menja, pričam o tenisu generalno, ne možemo da živimo samo od uspeha i da na krilima tog uspeha preživimo 6 meseci, a tako se postavljaju stvari više od 20 godina, od kad znam za sebe tako funcioniše. Ja sam imao taj centar na Dorćolu, koji je nekoliko godina nezvanično bio nacionalni centar jer su dolazili mladi teniseri, to više nije prisutno tamo. Puno ima privatnika, akademija, ali na nacionalnom nivou ne postoji nikakva organizacija. Imate mnogo obziljnije organizacije u svetu, ne treba izmišljati toplu vodu, prepišete šta treba i to je to - poručio je Novak.

Bonus video:

00:16

Novak Đoković, Ju-Es open, Njujork

(Espreso/Espreso sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.